Dop ock bowling

Ja, nu har det varit dop igen. Lördagen den 26 april döptes Sanna Ella Ebba Boll i Styrstads kyrka. Tyvärr tog batteriet i kameran slut men några kort blev det. image197



Sanna skötte sig bra, hon blev lite irriterad på prästen när hon lade handen på hennes huvud. Efteråt åkte vi till en lokal i Smedby och där fick vi smörgåstårta,dricka och fika, och bullens korv med bröd till barnen. Så här såg Jacob ut när han ätit sju korvar (i samma bröd!).


På kvällen åkte vi till Vilbergen och spelade bowling, stora och små, vi var 25 stycken. Det var himla kul, en riktigt rolig lördag!

På söndagen var det fest igen, då grattade vi Olle (Leifs far) och fick både smörgåstårta och pärontårta! Tyvärr har jag inga bilder från vårt frosseri.

Ikväll har Leif varit barnvakt till dom här två godingarna
Pappan var på fotboll, mamman jobbade och det gjorde farmor också.


Göran

Grattis på nanmsdagen Göran Rickard !
här tillsammans med Ruben.


Dagens visdomsord:
I varje givet ögonblick
gör varje människa så gott hon kan,
efter sin bästa förmåga,
just då.

(Visst är det härligt att våren äntligen har kommit !)



Annelie

Igår hade Annelie namnsdag, grattis i efterskott !
Här är Annelie och kusin Tobias.

Lycka

Albin läser


Jag tycker mycket om att läsa, alltså läser jag mycket. Det blir en hel del "livsenergi-böcker". Här är några favoritförfattare: Deepak Chopra, Neale Donald Walsch, Kay Pollak, Eckhart Tolle och många fler. Jag gillar även deckare,som till exempel Stieg Larssons triologi om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander; läs den!
Just nu läser jag "Övningsbok för kunder hos kosmos" av Bärbel Mohr.
Här är en (lång!) visdomsmening ur den:

Det bästa du kan göra för att bli lycklig
och för att tillåta dig att vara lycklig
är att önska att alla andra ska bli lyckliga också

och att vara glad åt varje tecken på lycka hos andra.


Söndag kväll

Den här helgen har gått fort. I fredags hade vi besök.


  Idag har vi varit i Norrköping

och i Gusum

i morgon är det måndag igen!



Ebba

GRATTIS Ebba, 12 år idag !

image185

(Tiden har gått fort sen annandag påsk 1996 då Ebba föddes)

Äntligen måndag !

Det var ett tag sen jag var här. Har jobbat helgen och idag till klockan halv-ett. Det har varit en ganska tuff jobbarhelg med sjukdom både hos personal och boende. Jag har i alla fall lärt mig hur man sondmatar, och lärdom kan man aldrig få för mycket av. Sen cyklar jag förstårs på min fina cykel, och det blir ju några mil i veckan. Jag har 12,5 km tur och retur till jobbet, så i söndags när jag hade delad tur blev det 2,5 mil på cykel och nio timmars arbete.
I fredags, när det var så fint väder gjorde jag fint i vår lilla trädgård, och på uteplatsen, så nu förväntar jag mig sol och värme!
I morgon (på min lediga dag) ska jag och en till personal till Stockholm. Vi ska gå en kurs om rörelse och dans för dementa, det låter väl spännande!
Lilla Sanna (med familj) är på väg hem till Norrköping nu. Operationen hade gått bra, så skönt! Här är en bild på stumpan och stolta pappan.image181

I morgon känner jag någon som fyller år, men det skriver jag mer om då!

Snart ska jag och min förkylda gubbe se ishockey på tv. Hoppas verkligen att LHC vinner!
så här glada blir vi då.

Sissi

I dag fyller Sissi år, STORT GRATTIS !

image179
och här är Annarella med på ett hörn.

1 APRIL

I söndags var jag i Hannäs. Jag hämtade dopklänningen som Sanna ska ha på sitt dop. Den var hos min faster Siri (som fyller 90 år den 13 april!). Min pappa är döpt i den och jag, och mina barn och nu mina barnbarn. Siri har broderat alla namn ( över 50 stycken), flickor i rosa och pojkar i blått. Min farmor och farfar (Ernst och Selma) skaffade dopklänningen 1912, så den är snart 100 år. Det är väl fantastiskt! Här är en bild:image170

Sen hälsade jag på min mor, syster och bror också.


Min syster gillar Elvis



Här är en hälsning från Axel ifall några Skänningebor tittar in på bloggen!



RSS 2.0